Site Bijuterii Frumoase

19 decembrie 2015

Traditii si obiceiuri de Craciun

         Craciunul este una dintre cele mai mari  sarbatori ale crestinatatii care celebreaza Naterea Domnului nostru Isus Hristos. 
Odata cu Ignatul pe 20 decembrie se face intrarea in sarbatorile de iarna. Nasterea Domnului Isus Hristos este anuntata prin colinde, iar cei care pornesc cu colindatul in dimineata de Ajun sunt copii si tinerii care sunt primiti de toti crestinii cu mere, nuci si covrigi.
Intre 23-24 decembrie oamenii fac o masa festiva pentru sufletele mortilor doar cu alimente de post. Primirea preotului era un act de mare ceremonialitate, el trebuia sa binecuvanteze masa si sa guste din fiecare fel de mancare.
Mos Ajun si Mos Craciun apar intotdeauna cu barba alba si sunt foarte batrani caci vin din vremuri demult uitate. Cei doi seamana ca doua picaturi de apa, sunt buni si darnici, cutreiera prin toata lumea pentru a face cadouri celor dragi mai ales copiilor.
 Mos Ajun daruieste covrigi, mere, colaci, acadele, bomboane, placinte si prajituri iar Mos Craciun aduce jucarii, haine, carti...etc. Se spune ca cine nu are porc gras de Craciun nu poate spune ca afost fericit in acel an. In unele zone porcul de taie pe 20 decembrie chiar in ziua de Ignat.
In ziua de Craciun nu e bine sa maturi in casa, ci a doua zi iar gunoiul sa fie dus la pomi fiindca ii ajuta sa rodeasca.

Craciunul se petrece in familie alaturi de cei dragi cu bucate traditionale, colinde si daruri.
Sunt multe de scris despre aceasta mare sarbatoare dar trebuie sa impodobim bradul si va astept in magazinul meu online de bijuterii unde va ofer TRANSPORT GRATUIT prin Posta Romana indiferent de valoarea comandata. 
                http://www.bijuteriifrumoase.ro/catalog/seturi-bijuterii-29~pg3
http://www.bijuteriifrumoase.ro/catalog/cercei-25~pg3


Trimiteți un comentariu