Site Bijuterii Frumoase

29 iulie 2015

Traseu off road prin Buzau

Pentru cei pasionati de off road un traseu foarte interesant pe care l-am facut weekend-ul trecut a fost in judetul Buzau.
Noi am plecat dimineata in jur de ora 7.00 de acasa pe traseul Bucuresti - Buzau - Lopatari.
Intrand in Lopatari peisajul se schimba brusc facandu-si aparitia muntele de sare, ale caror riduri sunt albite de sarea iesita la suprafata iar copiii au fost cei mai incantati.


Apoi am fost si pe Platoul Meledic care este o rezervatie geologica, botanica si biologica amplasata pe muntele de sare cu o suprafata foarte mare pe raza comunei Manzalesti.
De aici ne-am continuat drumul spre satul Terca pentru a vedea Focul Viu care mai este cunoscut si sub denumirea de: "focul care nu se stinge niciodata" datorita emanatiilor de gaze aprinse accidental, de traznete sau din diverse cauze. Drumul din soseaua principala pana la focul viu se poate face atat cu jeep de teren cat si pe jos.
De la Focul Viu am plecat sa vizitam si Lacul Mocearu care este un lac cu apa dulce format, se pare, prin prabusire, in urma dizolvarii unui strat subteran de sare. Accesul auto este bunicel dinspre Lopatari si se face pe drumuri de piatra, nearanjate...  Mocearu e un loc linistit, bun pentru pescuit si relaxare. In apropierea lacului am vazut si o pensiune cu acelasi nume la care sigur ne vom caza data viitoare.


       

De la lacul Mocearu am pornit prin padure spre Gura Teghii pe drumul judetean 203L spre pensiunea Varlaam unde am poposit peste noapte.
Gura Teghii este o comuna de munte situata in nordul judetului Buzau, pe valea raului Basca, la poalele Penteleului. Relieful este asemanator cu Valea Doftanei sau Bradet-Arges doar ca Basca este un rau adevarat de munte iar zona este mai rustica si mai putin poluata. Drumul este practicabil cu autoturismul atat pe Basca Mare cat si pe Basca Mica. Ambele vai sunt salbatice si cu poluare foarte redusa.
Dimineata am plecat spre Pensiunea 14 Scaune si inca 2 km de la Pensiunea 14 Scaune catre Cascada Caşoca situata in Masivul Podu Calului (ce tine si el de Muntii Buzaului) pe un drum forestier. Frumusetea acestei cascade este de neegalat iar turistii se racoreau in apa limpede si rece ca gheata.De aici am mers mai departe spre Barajul Siriu care este un baraj de pământ aflat pe râul Buzău, în comuna Siriu din județul Buzău, între masivul Siriu și masivul Podu Calului.
Atat pentru un weekend-ul care a trecut.

Sambata plecam la Cheile Gradistei Fundata unde am inchiriat o casuta din lemn doar pentru familia noastra.

Trimiteți un comentariu