Site Bijuterii Frumoase

17 aprilie 2015

Duminica Tomii

Urmeaza a doua duminica dupa Paste si Biserica Ortodoxa il sarbatoreste pe Sfantul Apostol Toma care nu credea in invierea Domnului.
Pentru a doua oara dupa inviere, Mantuitorul s-a aratat ucenicilor prin usile incuiate si Isus i-a atins semnele ramase pe corp in  urma rastignirii sale si din acest moment Toma il marturiseste pe Isus Hristos ca Dumnezeu, realitatea invierii Domnului fiind dovedita din nou pentru cei care nu credeau.
Toma nu era de rea credinta dar nici nu credea asa de usor tot ceea ce i se spunea deoarece el era atent, deschis, sincer, era el insusi iar necredinta sa l-a facut pe Mantuitorul Isus sa vina spre el. Hristos i s-a oferit pentru sinceritatea sa. El nu i-a reprosat faptul ca a cerut sa il vada sau sa il atinga, insa i-a binecuvantat pe cei care au crezut fara a-l vedea.
Necredinta si credinta tin de libera alegere a fiecaruia dintre noi.
Necredinciosul afirma ca crede doar ceea ce vede, pipaie si intelege prin intermediul logicii pe cand credinciosul vine cu dificultate, hazard, risc si dificultate, de aceea El ii binecuvanteaza pe aceia care cred fara evidente tangibile. Cea mai puternica evidenta este confirmarea inimilor noastre iar prea-putin credinciosul Toma este fratele nostru, este slab, insa naste in noi intelegerea.
Credinta puternica ofera sanatate, spiritualitate, echilibru, fermitate, putere, nadejde si incredere in Dumnezeu.
Doamne ajuta!

Trimiteți un comentariu