Site Bijuterii Frumoase

03 decembrie 2014

Traditii si obiceiuri de Mos Nicolae

Legenda lui Mos Nicolae care mai este numit si "Facatorul de minuni" s-a raspandit in toata lumea si a luat caracateristicile fiecarei tari. Despre Sfantul Nicolae se mai spune in popor ca sta langa stanga Tatalui, si ca are menirea de a pazi Soarele sa nu fuga.
Cea mai cunoscuta legenda despre Mos Nicolae este cea a celor 3 fete sarace care urmau sa fie vandute de tatal lor unor baieti bogati deoarece ele neavand zestre nu se puteau casatori. Mos Nicolae cand a aflat durerea fetelor s-a gandit sa arunce pe  geam fiecareia cate un saculet de bani. Acesti saculeti de bani au cazut in ghete sau in ciorapii pusi la uscat, de unde si obicieiul  ca darurile de Mos Nicolae sa fie puse in ghetute.
In traditiile romanesti Mos Nicolae apare pe un cal alb ceea ce inseamna prima  zapada care cade la inceputul iernii, ajuta orfanii, vaduvele si fetele sarace la maritat, apara soldatii pe timp de razboi, este stapanul apelor si salveaza de la inec corabierii.
In ziua de Sfantul Nicolae se aduc in case crengute de pomi fructiferi care se vor pastra in apa pana in ziua de Anul Nou. Daca vor inflori pana atunci inseamna ca anul care vine o sa fie unul bogat, plin de roade si satisfactii.
In traditia romaneasca copiii isi pregatesc ghetutele in noaptea de 5-6 decembrie, iar cei cuminti primesc de la Mos Nicolae dulciuri, iar cei neascultatori primesc o nuielusa.

De Mos Nicolae am pregatit special pentru voi Pachete promotionale cu reduceri de pana la 68%.


Trimiteți un comentariu