Site Bijuterii Frumoase

26 septembrie 2014

Istoria bijuteriilor

Bijuteriile sunt tinuta perfecta pentru a fi intotdeauna in centrul atentiei la petrecere, serviciu... sunt obiecte de podoaba, confecționate din metale sau materiale prețioase, care au scopul de a înfrumuseța sau a etala bunăstarea purtătoarei.
Cu sute de ani in urma cercetatorii au demonstrat ca omul a incercat sa le impodobeasca cu scoici, urmand ca in epoca de piatra sa poarte la gat bijuterii formate din cochilii de melci, dinti de animale, oase, perle, vertebre de peste, chihlimbar, apoi in perioada epocii bronzului cand s-a descoperit prelucrarea metalelor au aparut bijuteriile din metal si mai tarziu din sticla.
Daca la inceput bijuteria a insemnat o pietricica, un dinte de animal sau chiar o bucatica de lemn purtata de cele mai multe ori de la nastere pana la moarte, mai tarziu aceste bijuterii au capatat caracteristica de podoabe de rang fiind purtate de seful comunitatii, de vraci, de persoana cea mai in varsta sau de razboinici. Pozitia sociala era marcata de podoabe, functie pastrata pana azi.
Popoarele din epoca primitivă au găsit plăcerea si în bijuteriile simple, lucru pe care il remarcăm şi la popoarele primitive din zilele noastre. Omul, datorită înclinaţiei sale spre frumos, a dat atenţie în curând materiilor mai strălucitoare si preţioase, astfel încât argila a fost schimbată în bronz, iar locul acesteia a fost ocupat de aurul strălucitor şi de sticlă,

Bijuteriile au un mesaj bine definit si anume ele trebuie sa placa, sa acompanieze, sa impresioneze.

Puteti vizita site-ul: http://www.bijuteriifrumoase.roTrimiteți un comentariu