Site Bijuterii Frumoase

08 august 2014

Totul despre bijuteriile din perle

Perlele sunt formatiuni solide care se formeaza in interiorul unor moluste (scoici sau melci) marine sau de apa dulce printr-un proces biologic. Perlele sunt constituite din straturi suprapuse de sidef secretat de molusc.
Exista doua categorii generale de perle:
1. Perle naturale care se formeaza in urma unui proces de geneza ce are loc in mod natural in moluste perlifere in urma lezarii acestora de catre particule fine dintr-o substanta solida (spre ex. un fir de nisip). Perlele naturale pot fi perle marine (produse de scoici care traiesc in apa sarata) si perle de apa dulce (produse de scoici ce traiesc in apa dulce).
Perlele naturale sunt scoase la suprafata de scufundatori specializati numiti genetic pescuitori de perle.
2. Perle de cultura care se formeaza in mediu controlat (bazine de apa special amenajate) de catre scoici perlifere, in urma insamintarii manuale a acestora cu un nucleu dintr-o substanta solida (de obicei tot o bucata de sidef cu dimensiuni variabile). In functie de tipul de scoica perlifera si acestea se pot deosebi in perle marine sau perle de apa dulce.
Perlele de cultura reprezinta cea mai mare clasa a perlelor existente pe piata mondiala, iar locurile unde scoicile sunt crescute poarta numele generic de crescatorii de perle.
   Bijuteriile cu perle au fost si vor fi întotdeauna la modă iar valoarea lor nu va scadea niciodată.  Colierele din perle nu mai sunt limitate doar la alb-negru, odată cu apariţia perlelor de apă dulce acum sunt disponibile in mai mai multe colori şi forme diferite oferindu-ne mai multe opţiuni şi variaţii în modul de a le purta. Ca accesoriu, colierul de perle e poate insuficient utilizat deoarece este încă privit ca o piesă de modă pentru cei bogaţi şi faimoşi, doamnele încă îl mai consideră un element pretenţios. În funcţie de hainele dumneavoastră, de linia decolteului, de talie şi forme, dacă doriţi să atingeţi o imagine elegantă, o ţinută „haute-couture”, o imagine de zeiţă de modă sau o ţinută ocazională lejeră, puteţi alege din multitudinea de variante. Iată aici câteva sfaturi :
1. Pentru a obţine o impresie de simplitate elegantă, purtaţi un singur colier simplu sau dublu, într-o singură culoare cum ar fi negru sau alb sau în nuanţe apropiate, cum ar fi diferite nuanţe de gri şi negru. Colierele din perle albe sunt o alegere perfectă ca bijuterii unice la rochia clasică neagră fapt demonstrat de Michellel Obama în portretul său oficial.
2. Dacă doriţi să faceţi o declaraţie, atunci alegeţi perlele mari în şir simplu. Asiguraţi-vă că restul tinutei este simplă, fară prea multe complicaţii in croială sau culori, pur şi simplu, astfel încât acest colier să iasă în evidenţă ca o declaraţie de putere.
3. Pentru o strălucire plină de farmec, purtaţi colierul compact la baza gâtului, cu perle ce pot fi de diferite tipuri, marimi si nuanţe. Efectul este deosebit, mai ales în combinaţie cu o rochie de seară, cu umerii dezgoliti sau decolteu generos, este ţinuta perfectă pentru o cină sau alte evenimente oficiale.
4. Pentru a atinge un aspect “haute-couture”, purtaţi perlele dvs. împreună cu alte coliere. De exemplu, se ia un lung colier de perle singular şi se poartă simultan cu alte colier de o lungime uşor mai scurtă. 

5. Pentru a obţine un look „casual”, purtaţi perle cu un top simplu şi blugi. Colierele pot fi lungi sau scurte, în funcţie de bluza pe care o purtaţi.  Ne puteti vizita pe www.bijuteriifrumoase.roTrimiteți un comentariu