Site Bijuterii Frumoase

01 august 2014

Curatarea bijuteriilor

Probabil ca de multe ori vedem cum bijuteriile noastre isi pierd din stralucirea pe care o aveau atunci cand le-am cumparat si ne intrebam cum le putem reda luciul si aspectul de nou, indiferent de materialul din care sunt confectionate.

Bijuteriile din aur, argint,inox, perle sau cele cu pietre pretioase si semipretioase pot arata ca noi daca le acordam putina atentie si le curatam cu regularitate cu produse pe care le avem in locuinta noastra. 

Bijuteriile din aur care acumuleaza praf in combinatie cu transpiratie sau alte substante isi pot schimba putin textura si stralucirea. Aurul se curata usor, fara a depune prea mare efort. Ceea ce trebuie sa facem este sa amestecam cateva picaturi de detergent lichid de vase cu putina apa fierbinte intr-o ceasca si sa lasam aurul timp de 20 minute in solutia rezultata. Dupa ce scoatem bijuteriile, le clatim cu apa calduta, le stergem cu o carpa moale (eventual piele de caprioara) si le punem la uscat pe un servetel. O alta varianta ar fi sa punem o lingurita de bicarbonat intr-o cana cu apa calda si bijuteriile lasate cateva minute in aceasta solutie vor arata ca noi. Varianta cea mai rapida pentru curatarea aurului ar fi stergerea cu o bucata curata de bumbac imbibata in alcool medicinal care curata metalul si indeparteaza toate rezidurile. Indicat este  sa scoatem bijuteriile din aur atunci cand intram la dus, cand spalam rufe sau oricand exista posibilitatea ca acestea sa ia contact cu apa cu clor.

Bijuteriile din argint sunt usor de curatat daca sunt introduse intr-o solutie rezultata din apa fierbinte, detergent de vase si bicarbonat, unde vor fi lasate cam 25 minute, apoi clatite cu apa si pune pe un servetel la uscat. O alta varianta ar fi sa amestecam doua linguri de bicarbonat cu doua linguri de sare, doua linguri de detergent si jumatate de litru de apa, iar rezultatul sa il punem intr-o oala ai carei pereti au fost tapetati cu folie de aluminiu . Aceasta se pune pe foc si se adauga bijuteriile, imprastiate pe fundul recipientului. Lasam solutia sa fiarba timp de un minut, iar apoi scoate bijuteriile si le clatim bine cu apa rece pentru a indeparta urmele de sare sau detergent. La final se sterg bijuteriile cu o carpa moale de bumbac. Alta metoda de curatare pentru bijuteriile din argint cu pietre este sa le inmuiem intr-o ceasca cu otet in care am pus jumatate de lingurita de bicarbonat, dupa care le scoatem, le clatim binesi le stergem cu o carpa moale de bumbac. Solutia cea mai la indemana este sa stergem bijuteria cu pasta de dinti, dupa care sa o clatim si ea va fi mai curata si mai lucioasa.

  Bijuteriile cu pietre pretioase sunt mult prea  sensibile si de aceea pentru ca nu exista un mod standard de curatare pentru a indeparta urmele de praf sau alte reziduuri care le iau din stralucire, se recomanda a fi bagate sub jetul de apa rece apoi sterse cu o carpa moale de bumbac.


Bijuteriile cu perle sunt foarte pretentioase, motiv pentru care curatarea acestora nu implica nici un fel de substanta chimica. Pentru curatarea lor avem nevoie doar de o carpa moale de bumbac umezita cu care stergem fiecare perla in parte si astfel se indeparteaza urmele de praf sau transpiratie, in schimb bijuteriile cu imitatii de perle pot fi inmuiate in apa calda cu sapun timp de 5 minute, dupa care se scot si se clatesc cu apa rece din abundenta pentru a evita urmele de detergent si se lasa la uscat.  

  
Bijuteriile din inox se curata foarte simplu cu ajutorul unei solutii din apa calda si detergent de vase, unde dupa 5-10 minute lasate la inmuiat in aceasta solutie, se clatesc cu apa curata si apoi se sterg cu o carpa moale din bumbac.De asemenea, bijuteriile din inox se pot curata cu putina pasta de dinti care va lasa bijuteria curata, ca noua.


 Va astept cu drag in magazinul meu: www.bijuteriifrumoase.ro

Trimiteți un comentariu